fredag 14. februar 2014

Fokus på faget vårt om dagen!


Smak2014 og NM i institusjonskokkfaget er unnagjort, og vi puster lettet ut. Flott å se den entusiasmen som utspilte seg på konkurransekjøkkenet, bak i kulissene og ikke minst på tribunen. Morsomt og vel fortjent at kjøkkenet på Ullevål sykehus vant, og sjelden har vi sett en mer engasjert heiagjeng!
 

I det hele tatt er det oppløftende å se hvilken oppmerksomhet som faget vårt får om dagen, kanskje særlig på rekrutteringen til kokkeyrket og på eldrematen. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug engasjerer seg merkbart. Departementet hennes står bak de mye omtalte matkursene for institusjonskokker, de arrangerte en tverrdepartemental konferanse om mat for eldre i januar og har gått høyt ut på banen og oppfordret alle landets ordførere om å besøke sykehjem og smake på maten. Sjekke at den holder den kvaliteten som er ønskelig.

Landbruk- og matminister Sylvi Listhaug engasjerer seg
merkbart på vårt fagfelt.


Kost- og ernæringsforbundet synes det er flott at det er fokus på saken, men jeg skulle selvfølgelig gjerne sett at vi hadde blitt involvert i større grad. Jeg skal ha møte med Matpolitisk avdeling i Landbruksdepartementet på mandag, med tanke på videre samarbeid mellom oss og dem, vi får se hva som kommer ut av det.

Vi har også fin dialog med Helsedirektoratet. Der arbeider de med kantinemat om dagen, og lager det de kaller en verktøykasse, litt à la kampanjen Små Grep, for å påvirke offentlige og private kantiner til å ha så godt og sunt tilbud som mulig. Der er vi inne som samtalepartner/referansegruppe/sparringpartner eller hva vi nå skal kalle det. Vi er i alle fall til stede. Om et par uker skal jeg ha møte med statssekretæren i Helse- og omsorgsdepartementet, skal presentere hvem vi er og hva vi står for, og hva vi som forbund og yrkesgruppe både kan og bør brukes til.

Har møtt mange medlemmer og representanter for faget de siste ukene som har fortalt meg om hvordan virkelighetens verden ser ut. Gode historier som gjør at jeg nå tar noen avstikkere til nabofylkene, besøke institusjonskjøkkener. Ikke nødvendigvis bare for å høre hvor skoen trykker, men også for å se at ting faktisk også fungerer bra mange steder. Det er ofte fokus kun på det negative, desto viktigere å finne de gode eksemplene også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar