fredag 12. juli 2013

Møte med Landbruksdept og intervju med Diabetesforbundet

Diabetesforbundet har vist en smule interesse for vårt forbunds gjøren og laden, og sendte av gårde et knippe spørsmål om hvordan vi stiller oss til diabetes, hva vi gjør osv. Greit innhold, og overskriften "Gourmetkost og ernæring" høres staselig ut. Sneiet så vidt innom temaet utdanning. Poengterte at om institusjonskokkfaget blir lagt ned eller blir slått sammen med restaurantkokkfaget, vil dette antagelig bety at fremtidens kokker får mindre kunnskap om spesialkost. Resultatet ble "Fare for utdanningsfusjon og kunnskapskollaps". Det høres passelig tabloid og sommerdramatisk ut! Likte den! http://redir.opoint.com/?key=e0y1A7AC6W4sEaTUWICX

Hadde ellers møte med Matpolitisk avdeling i Landbruks- og matdepartementet denne uken. De står bak de mye omtalte inspirasjonsdagene i våres, der kokkelandslaget skulle lære institusjonskokker å lage mat. Vi syntes jo det var rart ikke å være involvert der. Når støvet nå hadde lagt seg, var tanken å bli kjent. Jeg presenterte forbundet, fortalte litt om hva vi arbeider for, og at vi i grunnen burde bli tatt med på råd i fremtiden, om departementet planlegger lignende ting som berører fagfeltet vårt. Dette syntes de hørtes fornuftig ut. De var meget interessert i vårt kommende NM for institusjonskokker, og lot det skinne igjennom at det slett ikke var umulig å få statsråden på besøk, for eksempel ved premieutdelingen. Departementet er positiv til å samarbeide med oss. Verden blir nok et bedre sted heretter.

Ellers har Tine flyttet fagseminaret i Oslo fra 10. oktober til 22 - 23. oktober, fordi det er stor pågang. Det betyr at utdelingen av Matomsorgsprisen også flyttes, til den ene av disse dagene. Matomsorgsprisen deles ut av Kost- og ernæringsforbundet og Horeca til aktører som bidrar til nyskapning og kvalitetsheving i matomsorgen. Prisen er et kunstverk og et stipend på 30 000 kroner. Frist for å nominere er 20. august. Kontakt forbundet (eller meg) for nærmere informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar