fredag 19. juli 2013

Kost- og ernæringsforbundet stikker hodet frem i media!

Denne uken har vi vært synlige i VG, Vest-Telemark blad og radiokanalen P4. Jeg har jo hatt en helt klar plan om at forbundet skal bli mer til stede i samfunnsdebatten. Er nok fortsatt et stykke igjen til alle vet hvem vi er, men jeg følte det løsnet litt denne uken.
Redaktøren av fagtidsskriftet vårt, Kjøkkenskriveren, ga meg tidlig et tips om noe hun kalte for newsfeed (eller noe slikt). Enkelt fortalt får hun hver morgen en mail med utklipp over hva som er skrevet om kjøkkenfaget vårt i norske og nordiske aviser siste døgnet, ved hjelp av søkeord som "kjøkken" eller "ernæring".

Slik fikk jeg nyss om murring i krokene i Seljord kommune. De eldre er misfornøyd med maten, etter at matserveringen til sykehjemmet var satt ut på anbud. Kjøkkensjefen forsvarte seg så godt han kunne, og det viser seg at problemet hans er det samme som vi snakker om i Kost- og ernæringsforbundet: Maten holder god kvalitet når det forlater kjøkkenet, men når det kommer frem til sykehjemmet har han ingen kontroll på at sluttilberedningen er som den skal. Skrev så et leserinnlegg til Vest-Telemark blad, som kom på trykk onsdag denne uka.

Torsdag fikk jeg et kronikk om underernæring i eldreomsorgen inn i landets største avis, VG. Det førte med seg at jeg fredag morgen, midt i spedbarnsstell og generelt kaos, fikk en telefon fra radiokanalen P4. De lurte på om jeg kunne stille opp til intervju om temaet, med utgangspunkt i kronikken jeg skrev og en forskningsrapport om underernæring som jeg ikke engang hadde hørt om.

Innslaget skulle være av cirka 40 sekunders varighet, så noe dybdeintervju med detaljer og forbehold ble det nok ikke. Men fikk hamret inn budskapet om at fagpersoner må følge maten frem til brukeren, for å sikre at kvaliteten er som den skal, og at man sørger for at maten blir spist opp. Uttalte meg spissformulert og muligens noe dramatisk. Journalisten var storfornøyd og lovet å ringe opp igjen om det skulle komme noen lignende temaer i fremtiden.

Av de mer kuriøse ting nevner jeg at ukebladet Vi Menn sannsynligvis skal lage en artikkel i forbindelse med NM for institusjonskokker i februar. Man sier gjerne at alkohol sjelden fører noe godt med seg, men jeg kjenner mat- og drikkejournalisten i Vi Menn sånn halvveis, fra enkelte whiskysmakinger fra noen år tilbake. Sendte avgårde en mail på impuls, og fikk svar etter fem minutter. Dette syntes han var en bra sak!

Konstellasjonen Kost- og ernæringsforbundet og Vi Menn er kanskje ikke det man tenker på aller først, men på den annen side: Å tenke utradisjonelt er aldri galt! For balansens skyld skal jeg selvsagt også kontakte KK. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar